1. Søborg Gruppe

Spejder i Minecraft

Vi holder spejder i Minecraft! Vi har startet spejderi inde i Minecraft, hvor vi har bygget gruppens hytte, så vi kan mødes som vi plejer – selvom vi ikke rigtig kan.

Her på siden kan du følge med når der streames fra serveren, selvom du ikke har Minecraft.

Hvis du er medlem af gruppen har du modtaget en invitation til serveren, så du også kan være med.

I bunden af siden kan du gense tidligere events i Minecraft.

Live

Se streamen på YouTube for at kunne skrive kommentarer.

Alle spejdere i gruppen har modtaget invitationer til serveren på mail.

Hvad er konceptet?

Hej 1. Søborg. Her er et eksperiment i noget lidt nyt. Vi har tænkt en del over det her med hvad vi kan gøre for at skabe fællesskab selvom vi ikke kan mødes nede i spejderhytten.

En af de ideer vi er kommet på – det er faktisk Troels, der er minileder, der er kommet på denne her idé – var at bruge Minecraft, som er et spil, der er en del af vores spejdere der allerede spiller, hvor man render rundt i en stor verden og kan samle resourcer og bygge ting og andet i den dur.

Det er et spil der er relativt populært, og derfor håber vi der er en del af jer der allerede har. Det vi har gjort er at sætte en Minecraft-server op, som man kan komme og holde spejdermøder i. Det bliver ikke helt så formelt som normalt, hvor der er ledere der kommer og stiller en opgave, som man prøver, og så følger de op på det. Men vi prøver at skabe en fællesskabsfølelse omkring noget der kan minde lidt om hytten.

Det Troels har gjort, er at bygge hele 1. Søborgs grund inklusiv hytter og adskillige spejderledere, inde i denne her Minecraft server. Så når man starter kan man se 1. Søborgs hytter, og gå rundt til de forskellige ledere der kan give en nogle opgaver.

For at få det i gang starter vi med nogle events. Først er der et event for troppen, derefter minierne, og ugen efter for juniorerne. Vi har lagt møderne der hvor I normalt ville have møder hvis ikke det var isolationstider. I kan se datoerne for møderne nedenunder, og dagen før det starter inde i Minecraft får I en invitation på email.

Det vi gerne vil dele med jer allesammen, er at se hvad der foregår derinde, selv hvis I ikke har Minecraft. Vi har derfor aftalt med TopTroppen at de kommer til at livestreame at de går rundt inde i Minecraft på de her mødedage. Mens der er spejdermøde, er der nogen der kører en livestream på soeborggruppe.dk/hjemmespejd/minecraft [denne side, red.], hvor man på de her tidspunkter altså kan følge med i hvad der sker på serveren, hvor de går rundt og udforsker og snakker om hvad de ser derinde.

Vi håber I vil være med på det her eksperiment og se om ikke vi kan få noget sjovt ud af det. Hvis man har Minecraft, så hop med ind når det er jeres tur. Hvis man ikke har Minecraft, så følg med i streamen og eventuelt kan man lave en YouTube-konto og skrive nogle kommentarer som TopTroppen så kan se og hjælpe med at finde svar på.

Jeg glæder mig til at se hvor mange af jer der kommer med på eventyr når vi holder et lille live-event i vores virtuelle spejderhytte i Minecraft.

Tidligere udsendelse: tropsmøde 7. april

Tidligere udsendelse: minimøde 9. april

Tidligere udsendelse: juniormøde 14. april