Information om SL2017

Information om SL2017

INFORMATION TIL FORÆLDRE OG DELTAGERE VEDRØRENDE SPEJDERNES LEJR 2017

Her finder du den mest nødvendige information op til, og under, Spejdernes Lejr 2017. 

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte din spejders grenleder, hvis du har spørgsmål. 

Du kan finde grenledernes mailadresser på http://soeborggruppe.dk/ ved at klikke på din spejders gren i det øverste banner. Hvis du er logget ind, kan du klikke på “Adresseliste” i højre side og finde grenledelsens telefonnumre.

  

TRANSPORT:

Der er arrangeret fællestransport til og fra Spejdernes Lejr. 

1. Søborg har afgang mod Sønderborg LØRDAG D. 22-07-2017 KL. 09:30, hvor vi bliver hentet i busser ved Gladsaxe Stadion (adresse: Gladsaxevej 200). 

OBS: Bussen kører præcis kl. 09:30. Kom derfor i god tid, så lederne har mulighed for at få et overblik, rygsækkene kan blive pakket og så man kan nå at ønske sin spejder en rigtig god tur. Husk også at have en stor madpakke med til frokost. 

 

Minier kommer retur til samme adresse, Gladsaxe Stadion, ONSDAG D. 26-07-2017 KL. 13.10. 

Juniorer og tropsspejdere kommer retur til samme adresse, Gladsaxe Stadion, SØNDAG D. 30-07-2017 KL. 15. 

 

Vi rejser altid i spejderuniform og -tørklæde. 

I bussen på vej til lejren vil der blive udleveret lejrmærker og -armbånd. Giv derfor gerne din spejder lidt sygrej med i spejderlommen - så kan mærket komme på uniformen, inden vi ankommer til Sønderborg. Det er også i bussen at man får udleveret et kvarterstørklæde, så man kan se hvor vi hører til.

Hvis du har angivet at du/ din spejder selv står for transport til og/eller fra Spejdernes Lejr 2017, vil vi bede dig om at informere din/ din spejders nærmeste leder herom forud for lejren - I kan således koordinere mødetid og -sted for hhv. aflevering og/eller afhentning ved lejren. 

 

MOBILTELEFONER: 

I 1. Søborg Gruppe har hver gren en mobilpolitik.

Minierne tager ikke mobiltelefoner med på lejre - ej heller på Spejdernes Lejr 2017. Minierne vil ikke få behov for en mobiltelefon på lejren og vi beder venligst minispejdere og deres forældre om at respektere minigrenens politik herom. Miniledelsen har mobiltelefoner med på lejren og kan kontaktes, hvis der opstår et behov for dette.

Juniorerne skal bruge mobiltelefoner til enkelte aktiviteter på Spejdernes Lejr. Mobiltelefoner vil blive indsamlet af juniorlederne ved afrejse og disse vil kun blive udleveret i forbindelse med de respektive aktiviteter.  

Troppen må have mobiltelefoner med på Spejdernes Lejr. Tropsspejdernes mobiltelefoner må aldrig blive et forstyrrende element - hvis dette er tilfældet, har tropslederne lov til at konfiskere spejderens mobiltelefon. 

 

Du kan læse mere om 1. Søborgs mobilpolitik på gruppens hjemmeside her: http://soeborggruppe.dk/node/6750

 

Det er gruppens erfaring, at spillekonsoller, tablets mv. er et forstyrrende element, bliver væk og/eller går i stykker på en spejderlejr. Lad venligst disse genstande blive hjemme. 

 

Mobilopladning: 

På Spejdernes Lejr vil der være mulighed for at oplade sin mobiltelefon med power banks fra Volt. Du kan læse mere om Volt på Spejdernes Lejr her: http://info.spejderneslejr.dk/opladning-af-mobiltelefon-ipad-pc-m-v/

Man kan også medbringe din egen power bank. 

 

HJEMVE:

Nogle spejdere oplever hjemve i større eller mindre grad, når vi er afsted på spejderlejr. 

På vores hjemmeside har ledergruppen skrevet om deres erfaringer med hjemve og giver tre gode råd til at håndtere eventuel hjemve før og under spejderlejre. 

Du kan læse ledergruppens anbefalinger her: 

http://soeborggruppe.dk/node/6750

 

Som udgangspunkt vil der IKKE være mulighed for at hente spejdere før tid. Tal altid direkte med din spejders leder, hvis der opstår bekymringer eller spørgsmål i forbindelse med hjemve før eller under lejren. Du kan finde grenledernes kontaktoplysninger på vores hjemmeside.  

  

BESØG PÅ SPEJDERNES LEJR: 

I 1. Søborg Gruppe ser vi helst, at forældre ikke besøger os på sommerlejre. Det er sjovest for spejderne at have en masse at fortælle fra deres store oplevelse, når de kommer hjem igen. Derudover kan familiebesøg virke som en katalysator for hjemve blandt andre spejdere. 

Vi har sevfølgelig også forståelse for, at Spejdernes Lejr er en stor begivenhed, som mange forældre kan være nysgerrige på at opleve. Hvis I planlægger at besøge os på Spejdernes Lejr, vil vi sætte stor pris på at være informerede herom på forhånd. Kontakt gerne din spejders grenleder i så god tid som muligt.  

 

POST: 

Det er altid dejligt at få et postkort eller en lille pakke hjemmefra, når man er afsted på sommerlejr. 

På denne side vil der snart komme information om afsendelse af post til din spejder: http://spejderneslejr.dk/da/foraelder

Afsendelse af post vil foregå via hjemmesiden www.spejderpost.dk

 Vi bor i kvarteret Gladsaxesenderen i underlejren Tårnet.

 

SKEJSER: 

Skejser er det kontantløse betalingssystem på Spejdernes Lejr. Der vil hverken være mulighed for at betale med kontanter, dankort eller MobilePay på lejren.  

Alle deltagere og/ eller deres pårørende skulle gerne have modtaget information om Skejser på en separat mail. Hvis dette ikke er tilfældes, bedes du kontakte gruppelederne på gl [at] soeborggruppe [dot] dk (gl [at] soeborggruppe [dot] dk) hurtigst muligt.

 

Vejledning til brug af Skejser

På Spejdernes Lejr kommer al betaling til at foregå elektronisk, ved hjælp af nogle armbånd, som I får udleveret på vej til lejren, eller efter ankomst.

Man skal sætte penge ind i systemet, der hedder Skejser, før man tager afsted. Du skal bruge navn, fødselsdato og Skejser-ID. Dit Skejser-ID er du blevet tilsendt. Har du ikke modtaget det, bedes du kontakte os med det samme på gl [at] soeborggruppe [dot] dk, så vi kan hjælpe dig.

Hvis du er forælder til et barn, skal du oprette en konto, der administrerer barnets penge. Hvis du er klanspejder eller leder, skal du selv styre dine penge. I begge tilfælde foregår oprettelse og opsætning på https://skejser.dk (tryk Opret bruger).

Når du under oprettelse bliver bedt om et armbånds-ID, skal du blot lade det stå blankt. ID’et for armbåndet udfylder vi senere. Læg mærke til at armbånds-ID og Skejser-ID er to forskellige ting!

Under oprettelsen bliver du også bedt om at sætte en begrænsning på forbrug pr. dag, så du kan kontrollere hvor meget der bruges på armbåndet.

Når du har oprettet dit barn i systemet, kan du tilføje penge i menuen til højre (udvid barnets navn, tryk ”Tilføj penge”).

Vi anbefaler at du giver din spejder omtrent følgende beløb med, afhængig af din spejders aldersgruppe:

  • Mini: 250 kr
  • Junior: 400 kr
  • Trop: 500 kr


For junior og trop vil det være relevant at medbringe telefon til brug på aktiviteter. Det er dog ikke nødvendigvis ligetil at få ladet telefoner op, så vi anbefaler at man medbringer en power bank. Alternativt kan man købe en power bank (Volt) på lejren til 250 kr. Det kan være relevant også at indsætte penge til det.

Der vil f.eks. være en Spejdersport på lejren, så det kan være relevant – især for ældre spejdere – at købe lidt grej.

Du kan løbende, under lejren, tilføje flere penge til armbåndet hjemmefra, men det vil ikke være muligt at komme til at få sat kontanter på under lejren.

Man kan også sætte armbåndet til automatisk opfyldning, ved at registrere et kort. Det anbefaler vi at man lader være med, hvis man er forælder til en spejder. Klanspejdere og ledere må selv finde ud af med sig selv, om de er i stand til at styre en sådan opsætning :-)

Hvis der står penge på armbåndet 6 måneder efter lejren, gives de til Spejdernes Lejr. Heldigvis kan man få overført pengene til sin bankkonto, hvis der er nogen til overs efter lejren.

Hvis du oplever problemer med systemet eller med at sætte penge på (eller ikke har nem adgang til et kreditkort eller har økonomiske vanskeligheder), så skriv hurtigt til os, så vi kan få det løst.

  

PAKKELISTE: 

Du kan finde en pakkeliste her: http://soeborggruppe.dk/sites/soeborg.gruppe.dds.dk/files/Pakkeliste.pdf

På en sommerlejr vil det desuden være en god idé at medbringe solcreme, solhat/ kasket og badetøj.   

 

SPØRGSMÅL?: 

På gruppens hjemmeside har vi samlet svar på en række af de oftest stillede spørgsmål. Du kan se hele vores FAQ-side her: http://soeborggruppe.dk/node/6750

Hvis du har yderligere spørgsmål eller kommentarer er du altid velkommen til at kontakte din spejders grenleder eller gruppelederne. 

 

FØLG MED: 

Under Spejdernes Lejr 2017 kan du følge med i, hvad vi oplever. Vi vil løbende lægge billeder op fra lejren på Instagram (1.soborggruppe  / https://www.instagram.com/1.soborggruppe/). 

Der vil også blive lagt billeder og tekst op på facebook via vores kvarters fælles facebook-side: https://www.facebook.com/GladsaxesenderenSL2017/